Vabimo vas na prvi pogovor iz serije pogovorov z umetniki, na katerih se bomo pogovarjali s tujimi in slovenskimi avtorji, ki so predstavljeni na 29. grafičnem bienalu.

V četrtek, 6. oktobra se bo kuratorica 29. grafičnega bienala Beti Žerovc pogovarjala z umetniki iz Avstralije, s člani skupine Bababa International in z umetnico Kusum Normoyle. Pogovor v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (Grad Tivoli) se bo začel ob 18. uri. Vstop je prost.

V pogovorih z umetniki preizprašujemo njihovo osebno prakticiranje umetniških dogodkov. Poudarek je na vprašanju, zakaj in kako je prav dogodek tako ustrezni nosilec za njihove namene in poetike. Zastavljeni so v nacionalnih okvirih ali v okvirih določenih umetniških centrov kot poskusi detekcije trenutnega razvoja in stanja medija »umetniškega dogodka« na izbranih območjih globalnega umetnostnega zemljevida.

Pogovori z umetniki smiselno dopolnjujejo bienalsko razstavo in jih nadvse priporočamo prav študentkam in študentom umetniških, humanističnih in družboslovnih šol, fakultet in akademij.

Pogovore z umetniki vodi kuratorka 29. grafičnega bienala Beti Žerovc.

Program pogovorov:

četrtek, 13. oktober, MGLC, ob 18.00: Praxis (Brainard & Delia Carey) in Shana Moulton. Umetniški kolektiv Praxis je bil ustanovljen leta 1999 v New Yorku. Shana Moulton (roj. 1976) živi in dela v Brooklynu, New York.

četrtek, 20. oktober, MGLC, ob 18.00: Maruša Sagadin in Anna Witt. Maruša Sagadin je rojena leta 1978 v Ljubljani, živi in dela na Dunaju; Anna Witt je rojena leta 1981 v Wasserburgu (Nemčija), živi in dela na Dunaju.

četrtek, 10. november, MGLC, ob 18.00: Mark Požlep, Mladen Stropnik, Matej Andraž Vogrinčič in Jaša. Matej Andraž Vogrinčič (roj. 1970) in Jaša (roj. 1978) sta rojena v Ljubljani, kjer tudi živita in delata; Mark Požlep je rojen leta 1981 v Celju, živi in dela v Ljubljani in Celju; Mladen Stropnik je rojen leta 1977 v Slovenj Gradcu, živi in dela v Ljubljani.

četrtek, 17. november, MGLC, ob 18.00: Božena Končić Badurina in Siniša Labrović. Božena Končić Badurina (roj. 1967) in Siniša Labrović (roj. 1965) živita in delata v Zagrebu.