Poseben in pomemben segment 29. grafičnega bienala je namenjen študentom, ki smo jih pritegnili s ponudbo dodatnih študijskih vsebin in praktičnim vključevanjem v izvajanje bienala.

 

Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani

Študentke in študentje so se z vsebino 29. grafičnega bienala seznanili že v seminarju Sodobni umetnostni sistem in prakse razstavljanja sodobne umetnosti v študijskem letu 2010/2011. V priprave in izvajanje bienala se vključujejo na področju postavljanja razstave, pri organizaciji maratona in simpozija ter pri vodenju šolskih in drugih skupin.

 

Oddelek za vizualne komunikacije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana

Študentje so pod vodstvom mentorjev seminarjev načrtovanja vizualnih komunikacij v drugem semestru študijskega leta 2010/2011 razvili osnutke celostne grafične podobe 29. grafičnega bienala.

Petindvajset zasnov je razstavljenih na spremljevalni razstavi bienala Osnutki dogodka 29 – oblikovalske zasnove študentov vizualnih komunikacij na ALUO Ljubljana.

 

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani

Santiago Armengod (Mehika), član umetniške zadruge Justseeds, predstavi aktivnosti in projekte skupine v okviru prvega rednega Antifa seminarja. Predstavitev se bo dotaknila tudi radikalnega grafičnega ustvarjanja v Mehiki, s posebnim poudarkom na tamkajšnjih družbenih gibanjih.

Torek, 4. oktober, ob 16.00, Fakulteta za družbene vede, Kardeljeva ploščad, vstop prost.

 

Živilska šola Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana

Matej Andraž Vogrinčič na bienalu predstavlja projekt Pekarna Bienale, na ogled je v Mednarodnem grafičnem likovnem centru. Pri tem sodeluje z Živilsko šolo Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Učenci in profesorji z umetnikom ob vikendih v galeriji pripravljajo sveže pecivo, posebno za bienale pa bodo razvili še »bienalski piškot«, slaščico, kakršna po njihovem mnenju spada k eminentnemu umetniškemu dogodku. Po dogovoru se ta umetniški dogodek izvaja tudi za osnovnošolske skupine 7., 8. in 9. razreda.

 

Maska – Seminar sodobnih scenskih umetnosti

Zavod Maska in Mednarodni grafični likovni center sodelujeta pri letošnji izvedbi Seminarja sodobnih scenskih umetnosti.